Hulp nodig met uw geld?

Buro Budget Begeleiding bewaakt uw inkomsten en uitgaves

Financiële zaken zijn soms moeilijk bij te houden. Schulden, geldproblemen, dagelijkse rompslomp en andere uitdagingen maken het er niet makkelijker op. Buro Budget Begeleiding helpt u. Wij hanteren hiervoor verschillende methodes: van advisering tot aan het beheer van uw geld. U kunt hierbij rekenen op onze deskundigheid, onze eerlijkheid en ons inzicht. Welke methode past het beste bij uw situatie?

Budget begeleiding

Wanneer u moeite heeft met uw financiële huishouding, ook wel uw dagelijkse financiën, is de budget begeleiding van ons kantoor ideaal.

Wat betekent budget begeleiding?
Budget begeleiding, ook wel inkomensbeheer of budget beheer genoemd,  houdt kortgezegd in dat wij u helpen met het beheren van uw geld. We stellen hiervoor samen een overeenkomst en volmacht op die de kaders van de begeleiding uitlegt.

Hoe werkt het in de praktijk?
Bij budget begeleiding stemmen we de details af op uw persoonlijke voorkeur of noodzaak. In grote lijnen omvat budget begeleiding onderstaande stappen. 

 • Bij budget begeleiding wordt er een overeenkomst en een volmacht opgesteld. Zodra deze door u is doorgenomen en ondertekend zal de budget begeleiding van start gaan. 
 • We stellen een budgetplan op, dat duidelijk inzicht geeft in uw situatie.
 • We openen een beheerrekening waarop we uw inkomsten en uitgaven beheren.
 • U ontvangt wekelijks of maandelijks van ons uw zogenaamde leefgeld. U bepaalt zelf hoe u dit geld besteedt en leert zo omgaan met een budget. Wanneer het nodig is, krijgt u van ons natuurlijk tips en advies.
 • In het geval van schulden we deze voor u inventariseren en bekijken we of we betalingsregelingen kunnen treffen of melden we u aan voor een schuldhulptraject. 
 • U ontvangt hiernaast maandelijks een afschrift van uw beheerrekeningen. Zo houdt u inzicht in het voor u gevoerde beleid. 

We informeren u graag uitgebreid over de invulling van onze begeleiding en alle bijkomende details tijdens een intake. Dit gesprek is altijd vrijblijvend en biedt al veel inzicht, duidelijkheid en inspiratie.

Wilt een afspraak maken of meer informatie opvragen? Neem contact op met Buro Budget Begeleiding in Venlo. U bereikt ons op 077-3545077. Een e-mail sturen, kan natuurlijk ook. Wij proberen altijd binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

Beschermingsbewind

Soms is iemand niet (meer) in staat zijn of haar financiële belangen te behartigen. Oorzaken kunnen van lichamelijke of geestelijke aard zijn, maar ook door bijvoorbeeld problematische schulden of verkwisting. Beschermingsbewind is erop gericht de volledige financiën in zo’n geval op zich te nemen.

Hoe werkt dat precies?
Bent u niet (meer) in staat uw eigen financiën te verzorgen? Dan kunnen we beschermingsbewind voor u aanvragen. Denk hierbij aan het afhandelen van uw post, het betalen van vaste lasten, het regelen van enventuele schulden en het en het aanvragen van (financiële) voorzieningen.

Het beschermingsbewind wordt evenals de budget begeleiding afgestemd op uw persoonlijke situatie, maar moet minstens voldoen aan onderstaande:

 • Buro Budget Begeleiding beheert uw inkomsten en uitgaves via een beheerrekening.
 • U krijgt wekelijks of maandelijks van ons uw zogenaamde leefgeld. U bepaalt zelf hoe u dit geld besteedt en leert zo omgaan met een budget. 
 • In het geval van schulden zullen we deze voor u inventariseren en bekijken we of we betalingsregelingen kunnen treffen of we melden u aan voor een schuldhulptraject. 
 • Uw bewindvoerder moet jaarlijks verantwoording afleggen aan de kantonrechter. Hiervoor wordt een rekening en verantwoording samengesteld, die jaarlijks met u wordt doorgenomen. 
 • U ontvangt hiernaast maandelijks een afschrift van uw beheerrekening. Zo houdt u inzicht in het voor u gevoerde beleid.

Vergoeding via bijzondere bijstand
De kosten die u maakt bij het beschermingsbewind kunnen deels vergoed worden door uw gemeente. Dit gebeurt in de vorm van bijzondere bijstand, maar is wel inkomensafhankelijk. Het Landelijk Overleg Kantonrechters (LOVCK) stelt jaarlijks de kosten voor de wettelijke bewindvoering vast. We bekijken samen de mogelijkheden.

U kunt een vrijblijvende intake met ons inplannen voor het aanvragen van beschermingsbewind. We leggen u in dit gesprek alles uit en samen vullen we een verzoekschrift voor het bewind in.

Neem contact met ons op via 077-3545077. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook. Wij proberen altijd binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.