Bewindvoering door Buro Budget Begeleiding BV 

Neem contact op

Bij Buro Budget Begeleiding BV helpen wij uw financiële situatie te stabiliseren en te verbeteren door middel van het leveren van maatwerk. Ieder persoon en ieder budget is anders. Samen met u gaan we aan de slag en maken we een plan van aanpak.


 Op deze pagina leest u meer over onze werkzaamheden als bewindvoerder, wat u van ons kunt verwachten en de mogelijke vergoedingen. Heeft u meer informatie nodig, neem dan vandaag nog contact op voor een gesprek.

Bewindvoering

Soms is iemand niet (meer) in staat zijn of haar financiële belangen te behartigen. Oorzaken kunnen van lichamelijke of geestelijke aard zijn, maar ook door bijvoorbeeld problematische schulden of verkwisting. Beschermingsbewind is erop gericht de volledige financiën in zo’n geval op zich te nemen.

Hoe werkt dat precies ?

Bent u niet (meer) in staat uw eigen financiën te verzorgen? Dan kunnen we beschermingsbewind voor u aanvragen. Denk hierbij aan het afhandelen van uw post, het betalen van vaste lasten, het regelen van eventuele schulden en het aanvragen van (financiële) voorzieningen.

Het beschermingsbewind wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie, maar moet minstens voldoen aan onderstaande:

  • Buro Budget Begeleiding beheert uw inkomsten en uitgaven via een beheerrekening.

  • U krijgt wekelijks of maandelijks van ons uw zogenaamde leefgeld. U bepaalt zelf hoe u dit geld besteedt en leert zo omgaan met een budget.

  • In het geval van schulden zullen we deze voor u inventariseren en bekijken we of we betalingsregelingen kunnen treffen of we melden u aan voor een schuldhulptraject.

  • Uw bewindvoerder moet jaarlijks verantwoording afleggen aan de kantonrechter. Hiervoor wordt een rekening en verantwoording samengesteld, die jaarlijks met u wordt doorgenomen.

  • U ontvangt van ons een inlogcode waar u uw financiële situatie te allen tijde in kan zien. Zo houdt u inzicht in het voor u gevoerde beleid.

Tarieven en vergoeding kosten

De kosten die u maakt bij het beschermingsbewind kunnen volledig of deels vergoed worden door uw gemeente. Dit gebeurt in de vorm van bijzondere bijstand, maar is wel inkomensafhankelijk. Het Landelijk Overleg Kantonrechters (LOVCK) stelt jaarlijks de kosten voor de wettelijke bewindvoering vast. We bekijken samen de mogelijkheden.

 

U kunt een vrijblijvende intake met ons inplannen voor het aanvragen van beschermingsbewind. We leggen u in dit gesprek alles uit en samen vullen we een verzoekschrift voor het bewind in.

 

Daarnaast hebben we een goede samenwerking met diverse gemeentes. We zijn voornamelijk actief in Limburg in de regio's Venlo, Horst, Venray, Roermond en Weert. Maar ook als u verder weg woont kunnen we u zeker van dienst zijn. 

 

De bewindvoerderstarieven zijn wettelijk vastgesteld. KLIK HIER voor de tarieven.