Mentorschap  door Buro Budget Begeleiding BV 

Neem contact op

Bij Buro Budget Begeleiding BV werken professionele en betrokken mentoren die u kunnen helpen. Hieronder leggen we u uit wat mentorschap en het proces van curatele precies inhouden. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie of een afspraak.

Mentorschap

Mentorschap is bedoeld voor mensen die niet terug kunnen vallen op familieleden of anderen, maar wel behoefte hebben aan iemand die voor hun kan beslissen, die kan adviseren en die vertrouwenspersoon is. Zo heeft de mentor bevoegdheid om beslissingen te maken in begeleiding en verzorging.

 

Onze mentor gaat regelmatig bij de cliënten op bezoek en heeft overleg met zorgverleners en behandelaars. Op deze manier hoopt de mentor zoveel mogelijk in de wensen en behoeften van de cliënt te voorzien. Een goede vertrouwensbasis is daarin van groot belang.

 

Een mentor wordt benoemd door de rechter. In eerste instantie vindt er vrijblijvend een kennismakingsgesprek plaats met de cliënt. Vandaaruit wordt bekeken of mentorschap aangevraagd kan worden. Dit wordt gedaan middels een verzoekschrift die naar de rechtbank verstuurd wordt. Zodra het mentorschap is uitgesproken gaat het van start.

 

Tevens is het mogelijk om bijzondere bijstand aan te vragen voor de kosten wanneer de cliënt op bijstandsniveau leeft. Voor de tarieven voor mentorschap KLIK HIER. 

 

Het is bij ons ook mogelijk om bewindvoering in combinatie met mentorschap aan te vragen. Voor de tarieven KLIK HIER

 

We zijn voornamelijk actief in Limburg in de regio's Venlo, Horst, Venray, Roermond en Weert. Maar ook als u verder weg woont kunnen we u zeker van dienst zijn. 

 

Ik wil een afspraak of meer informatie